Historik

GF Trim startade i oktober 1937 av bl a Back-Ulla Gustafsson, Karin Eriksson, Ebba Jansson  och Lisa Nilsson .

Trim började sin verksamhet med husmorsgymnastik och utbildade snart ledare för barn-/ungdomsgympa som blev en stor framgång och hade även Rytmisk Sportgymnastik som bestod av bollar, käglor, tunnband och fristående.

Under 70-talet blomstrade nämligen TRIMS elitgymnastik under träning av Marie-Louise Hiden och 1974 blev både Susanne Johansson och Charlotte Hidén USM Mästarinnor. Yvonne Karlsson och Cecilia Olsen var också framstående gymnaster och Trims tjejer var med och plockade många medaljer i stora tävlingar.

Susanne Johansson var även med i diskussioner för VM i Gymnastik i Frankrike, men kvalificerade sig tyvärr inte till denna tävling.

1977 var Trim värd och arrangör för VÄRMLÄNDSKA GYMNASTIKSPELEN, där deltog 800 gymnaster från hela Värmland i

Masstrupp i motion samt många olika grupper av ungdoms-, elit- och RGgymnastik.

I slutet av 70- och hela 80-talet var Trim en av Säffle största föreningar med 1000 medlemmar med en stor välutbildad ledarkår.

TRIM arrangerade också, under 1970-1990, ett 20-tal GYMNASTIKKAVALKADER I TEGNERHALLEN där de flesta av TRIMS gymnaster deltog och där läktarna var fullsatta.

Trim har hela tiden under sin verksamhet haft bra utbildningar för ledarna, och har också hängt med i alla trender som kommit fram när det gäller motionsgympa, aerobic, step, box och spinning.

Samarbetspartners                                                                                                                                                                               

 www.gftrim.se

GF Trim © 2014